WAT JE ZOEKT HEB JE!

Het is de uitspraak “ Wat je zoekt heb je”  die me motiveert anderen en mijzelf te bewegen het zoeken te staken. In plaats daarvan stil te blijven staan bij wat je al hebt. Het lijkt erop dat velen op zoek gaan naar geluk en het elders zoeken, vaak buiten zich zelf. Het mooie is, dat als mensen dit zoeken stoppen, ze er achter komen dat de antwoorden veel dichterbij zijn dan men ooit vermoedde…… Zelf heb ik voldoende ervaring als “zoeker” die elders zocht. Door de combinatie van behoorlijk overgewicht en slechte leefstijl was ik ontevreden over mijn leven. Toen ik mijn zoektocht staakte en er achter kwam dat ik zelf alles in huis had de juiste dingen te doen ben ik geslaagd. Bijvoorbeeld in mijn poging meer geluk te ervaren. Ruim 30 kilo lichter, meerdere marathons in de benen en een mooi bedrijf in leefstijl verbetering en loopsport zijn het resultaat.

De Wim Hof Methode is voor mij een perfect voorbeeld van wat we allemaal als mens in huis hebben. Zelf invloed uit oefenen op gezondheid, kracht en geluk. Niet achter goeroes en leermeesters of religie maar gewoon stil zijn in je eigen lijf, je primaire zijn en van daaruit ontdekken. Dichtbij dus…

Het is deze motivatie welke mij drijft. Mijn uitgangspunten voor het instructeurschap zijn gebaseerd op positieve gezondheid. Wat kan men zelf en waar liggen barrieres die aandacht verdienen. “ Je kan meer dan je denkt” . Mensen  laten ervaren dat je de regie kunt terug krijgen over je eigen gezondheid.  De WHM is hiervoor een perfecte methode. Mindset, ademhaling en koude zijn altijd in de buurt en je kan het dus overal en altijd toepassen. Tevens is het een mooie metafoor naar allerlei zaken in de dagelijkse praktijk. Want, hoe kan je jouw kunst de ademhaling onder controle krijgen, gebruiken in andere stressvolle gebeurtenissen?  Iedereen kan zich aanmelden voor een kennismaking met de Wim Hof Methode via mijn workshop`s of lezingen waarna je in staat het toe te passen in je dagelijks leven.