De enorme "innerlijke" kracht die het lichaam heeft is fascinerend en loopt als een rode draad door mijn leven.

Mijn vader stierf op 39 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker en dit heeft een enorme impact gehad op mijn leven. In het jaar dat mijn vader ziek werd ontwikkelde ik een allergie voor graspollen, hoe toevallig! Ik was toen 7 jaar oud. Op mijn 18 was ik officieel Carapatiënt en slikte elke dag ontstekingsremmende medicijnen.   Ik leefde verder een onbevangen leven en vond het normaal om medicijnen te slikken.

Rond mijn 37ste ging het goed mis. Door allerlei problemen op het zakelijk vlak kwam ik die enorme kracht letterlijk tegen. Mijn lichaam gilde tegen mij dat ik moest stoppen. RUST! Ik kon niks meer. Toen is de zoektocht echt begonnen. Noem het de “alternatieve” route. Het bijzondere vind ik dat er  automatisch allerlei personen op mijn pad kwamen die mij verder hielpen. Tot ik uiteindelijk iemand vond die mij hielp met mijn ademhaling. Ademhaling heeft mij gered. Een ademhalingscoach leerde mij weer te luisteren naar mijn lichaam en leerde mij weer “normaal” te ademen. Ik kon sinds mijn 8ste weer goed ruiken! Ik sliep weer normaal en ik ben vanaf toen nog sporadische verkouden. En dat zonder medicijnen!

Ik heb mijn hele leven in de kledingbranche gewerkt en een eigen bedrijf gehad. De afgelopen jaren ben ik bezig geweest om mezelf om te scholen. Naast masseren, Personal Training en Voeding ben ik in 2016 de opleiding gaan volgen tot Wim Hof Instructeur. Dit was voor mij  een game changer zoals dat heet. Ik was al langere tijd aan het nadenken om mijn baan te stoppen en weer volledig voor mezelf te gaan werken, maar ik had allerlei reden om het niet te doen. Tot de Wim Hof Methode kwam. Toen wist ik het zeker. Ik ga het weer zelf doen.

Wat ik je kan leren en wat ik je mee wil geven als je bij mij een workshop hebt gevolgd is het volgende:

  • De 3 elementen uit de WHM
    • Ademhaling
    • Mindset/focus
    • Koude training
  • De wetenschappelijke onderbouwing over de fysiologie en de WHM
  • Je inzicht geven welke invloed de WHM op jou persoonlijk leven kan hebben
  • Leren “voelen”, voelen is weten.

Nogmaals het ongelofelijk hoe sterk ons lichaam is. Ook na jaren lange problemen heeft het lichaam veel mogelijkheden om weer te genezen, sterk en vitaal te worden en gelukkig in het leven te staan.

Rein Sarink