Hoe je ergens bent, ben je overal. Een prachtige les die ik zelf mocht leren tijdens mijn opleiding tot Wim Hof instructeur.

 

In 2015 maakte ik kennis met de Wim Hof Methode tijdens een ademcoach opleiding. Daarin ontdekte ik hoe simpel maar krachtig de ademhaling kan worden ingezet voor een betere gezondheid en een sterke mindset. Ik ervoer direct de positieve impact ervan op mijn leven.

 

De ademhaling is verbonden met heel je wezen; je lichaam en je geest. Je ademhaling vertelt je heel veel over hoe je op dat moment bent. Ontspannen of gestrest. Vol vertrouwen of angstig. Futloos of juist energiek. De Wim Hof Methode is een eenvoudige maar zeer effectieve methode die je helpt om meer balans in je leven te creëren en te behouden, je fitter te voelen en je gezondheid te verbeteren. De sleutel zit in het doen.

 

De kou houdt je een spiegel voor waar je telkens weer in kijkt wanneer je met de kou geconfronteerd wordt. Of dit nu een koude douche is, een wandeling zonder jas in de koude buitenlucht of in een ijsbad. Ik leerde zelf weer de controle terug te krijgen over mijn lichaam, dat vaak pijn deed en waar ik me van afkeerde. Ik voelde me met de dag sterker en energieker worden. Sindsdien is de WHM een onderdeel van mijn dagelijkse routine.

 

Los van alle effectieve en nuttige bewezen voordelen die de Wim Hof Methode (WHM) fysiek oplevert, leert de methode mij vooral elke keer weer bewust te zijn van mezelf en mijn (nog belemmerende) patronen en ze vervolgens op te lossen.

Iedereen heeft van die patronen, maar niet iedereen is zich ervan bewust. Nog niet. En daar wil ik je als trainer graag bij begeleiden. Zodat je ze kunt oplossen en krachtiger en met meer doelgerichtheid in het leven leert staan. Dit doen we samen, stap voor stap.

 

Voor iedereen die op zoek is naar een positieve, blijvende verandering in zijn of haar leven richt ik mij voornamelijk op 5-weekse trainingen van 2 uur waarin we gezamenlijk alle aspecten van de methode zullen verkennen en ervaren. Door de kracht van stap voor stap opbouwen en herhalen gedurende 5 weken in combinatie met kennis waarom je de methode toepast, integreer je de methode spelenderwijs eenvoudig in je dagelijks leven. Be healthy, strong & happy!

 

Schrijf je nu in voor de eerst volgende workshop serie.

 

Janine van Dam