Een van mijn passies is zeilen: de wind door mijn haren, mooie luchten, het gevoel van vrijheid, je voortbewegen door de wind en de geur van het tij.  Zeilen is voor mij daarom ook lange tijd mijn beroep geweest.  Zeilen met groepen op mijn eigen schip deed ik met veel plezier. Mede door de komst van mijn tweede kind besloot ik het roer om te gooien.

Mijn passie zeilen werd weer hobby en mijn passie voor yoga/meditatie mijn beroep. Ik bouwde mijn eigen yogastudio naast mijn huis in Franeker. Daar geef ik nu met heel veel plezier al jaren les.  En ervaar ook nog steeds het gevoel van vrijheid. Vrijheid heeft daarom ook een diepere betekenis voor mij gekregen.

Het water blijft trekken. Wanneer het weer het toelaat geef ik ook regelmatig yogalessen/meditaties aan het Wad. Magisch is dat.

Ik ben altijd bezig mijzelf verder te ontwikkelen en te verdiepen op het gebied van yoga en meditatie.

De Wim Hof methode kwam daardoor ook op mijn pad. Voor mij een prachtige methode die mij gezonder en energieker maakt en zo mooi aansluit bij mijn yogapraktijk. De kou was nooit echt mijn beste vriend. Maar nu omarm ik de kou. Net als de yoga wil ik deze geweldige methode doorgeven. Mensen laten ervaren wat de ademhalingstechniek, de mindset en de kou met je kan doen en hoe je het een onderdeel van je leven kan maken.

Warme Groet,

Esther (IJster)