WHM Kennismaking 'Being comfortable in feeling uncomfortable'

Martin Pet

What you get

Met deze workshop verbeter je niet alleen je vitaliteit en je fysieke weerbaarheid, maar zeker ook je mentale weerbaarheid!

Verbeter je Mindset, Vitaliteit en Geluk!

Het effect van de Wim Hof Methode op de gezondheid is de laatste jaren meerdere malen aangetoond. Mensen die de methode structureel toepassen verbeteren onder andere hun hart- en vaatstelsel en hun immuunsysteem. Met behulp van deze workshop verbeter je echter niet alleen je vitaliteit en fysieke weerbaarheid, maar ga je ook functioneel aan de slag met je mentale weerbaarheid!

We brengen onszelf voortdurend in stressvolle en oncomfortabele situaties. Denk hierbij aan de druk op het werk of op het sportveld, maar ook het verkeer, de druk op onze werk-prive balans en de ongekende sociale druk op sociale media bezorgen ons veelvuldig ongemakkelijke momenten. Hoewel we geneigd zijn tegen deze situaties te vechten of ervan weg te vluchten, kunnen we ook leren hier op een betere manier mee om te gaan. De Wim Hof Methode geeft je de juiste tools om op een meer ontspannen en functionele manier met deze situaties om te gaan. Zowel interessant voor mensen met de wens om topprestaties te leveren onder druk, als voor mensen die minder energie willen verliezen in negatieve situaties.

Programma (13u30 - 18u00)

Tijdens deze middag loop ik alle elementen van de Wim Hof Methode met jullie door. We bekijken de wetenschappelijke achtergrond, de fysiologie achter de methode en de bewezen effecten ervan. Dat is wellicht interessant, maar in het kader van 'Voelen is begrijpen' gaan we vooral aan de slag met het ervaren van de kracht van de methode. We nemen uitgebreid de tijd voor

  • de WHM ademhalingsoefeningen,
  • de oefeningen van het lichaambewustzijn,
  • het trainen van de aandacht en concentratie
  • en we sluiten uiteraard af met het beroemde (en wellicht beruchte) ijsbad.

De locatie
De workshop vindt plaats op een locatie in een natuurrijk gebied in Alphen aan den Rijn. Het exacte adres volgt snel!

Verzorging
Tijdens de workshop is er onbeperkt koffie, thee en water beschikbaar. Ook zal er voor voldoende vitale snacks gezorgd worden.

Tijd
De workshop duurt van 13.30 – circa 18.00 uur. Inloop vanaf 13.00 uur

Meenemen
Badkleding, badjas, grote handdoek en badslippers.
Draag gemakkelijk zittende (yoga of sport) kleding tijdens de workshop.

Voorbereiding
Neem in aanloop naar de workshop dagelijks kort een koude douche na afloop van je normale douche ritueel. Start met 5 tellen en bouw op naar 1 minuut. Na inschrijving volgt een email met verdere instructies en een gezondheidsverklaring.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op.