Verdiepingsworkshop

Workshops NL

Tijd voor verdieping!

In deze workshop wordt diep ingegaan - en voortgebouwd - op de ademhaling, koudetraining, fysieke oefeningen en wetenschappelijke onderbouwing van de Wim Hof Methode. Er is veel ruimte voor je vragen en de toepassing van de methode op je persoonlijke situatie en doelen. De workshop wordt gegeven door Kasper van der Meulen. Als Instructeur van de Wim Hof Academy, verzorgt hij de opleiding/bijscholing van de andere instructeurs. Met zijn achtergrond in wetenschapsonderwijs en uitgebreide ervaring als WHM instructeur leerde hij al meer dan 2000 mensen over de hele wereld de Wim Hof Methode aan. 

Maak kennis met Kasper 

Ondestaande video komt uit de Belgische documentaire "Copy Beest" waar Kasper presentator Dieter Coppens klaarstoomde voor een tocht in Noorwegen

Dit ga je leren

In deze workshop komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Gevorderde ademoefeningen en de diepe "DMT" ademhaling
  • Finetunen van de manier waarop je adem haalt (buik/borst/neus/mond/tempo/diepte)
  • Koudetraining voor handen en voeten en pijnprikkel
  • De "kraai", "hoofdstand" en "plank" houding
  • IJsbad sessie met toepassing van de gevorderde technieken 
  • Eenvoudige, vermakelijke, doch gedegen uitleg van de wetenschap en theoretische onderbouwing. (doorbloeding, ademhaling, zenuwstelsel, immuunsysteem en extra nadruk op veiligheid)

Voelen is begrijpen - begrijpen is voelen. 

Iedereen kan met de WHM aan de slag en direct mooie resultaten zien in het persoonlijke leven. Met het toepassen van de oefeningen gaan er bij veel mensen deuren open en komen er nieuwe sensaties bij naarmate de beoefening vordert. Vaak zijn er dingen die je al snel kunt voelen maar nog niet helemaal begrijpt, maar er is goed nieuws: voor zo goed als alle sensaties, ervaringen en vragen is een goed onderbouwd antwoord te geven. Het leren aanvoelen van wat je eigen lijf nodig heeft om gezond, gelukkig en sterk te zijn staat centraal in de WHM. Dit aanvoelen wordt vergroot en versterkt wanneer hier een dieper begrip van de fysiologie aan toegevoegd wordt. Zo brengen we voelen en begrijpen in balans. 

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met de Wim Hof Methode. Er zijn geen strenge toelatingseisen, als je bekend bent met de basis oefeningen van de WHM en op zoek bent naar echte verdieping ben je zeer welkom op deze workshop. Het is wel belangrijk dat je...

  1. Bekend bent met de basis ademoefening en deze dagelijks / met regelmaat beoefent
  2. Regelmatig / dagelijks koud afdoucht en al eens een ijsbad hebt genomen (of een duik in natuurwater in hartje winter)

Praktisch

Tijden: Inloop vanaf 09:30. De workshop duurt van 10:00 tot 17:00

Locatie: De Bronhoeve, Ossenwaard 14 in Cothen (nabij Utrecht). 

Verzorging: Koffie en thee is aanwezig. Door de dag heen zijn er gezonde snacks en eenvoudige lunch beschikbaar (er is geen groot lunchmoment omdat een volle maag voor de oefeningen niet optimaal is, neem eventueel nog mee wat je zelf nodig hebt.)

Benodigdheden: Badkleding, handdoek en badslippers. Eventueel een badjas (doe alsof je naar de sauna gaat!). Draag gemakkelijk zittende kleding tijdens de workshop.

Voorbereiding: Doe in aanloop naar de workshop dagelijks de ademoefeningen en douche dagelijks koud (af). 

Groepsgrootte: Maximaal 20

Er wordt rekening gehouden met verschillende niveaus en soorten van ervaring, begrip en gezondheid. Het doel is om je handvatten te geven om je bestaande kennis en ervaring te verdiepen, je eigen tempo is dus leidend. Als je een oefening niet ziet zitten kun je altijd kiezen om niet mee te doen, je eigen gevoel van veiligheid staat voorop. Als je gezondheidsproblemen hebt waar je je zorgen om maakt, of die mogelijk een in de weg zouden kunnen zitten tijdens de workshop, laat me dan van te voren even weten, dan kunnen we overleggen over wat voor jou verstandig is. Alles op eigen gevoel, verstand en risico. 

 

Location

Ossenwaard 14, Cothen, Netherlands