Verdiepingsdag: Lichaamsbewuszijn en de Wim Hof Methode

Douwe van den Berg

Language :

What you get

50% discount on Fundamentals with the purchase of this activity.
Met een kleine groep de verdieping in!!! Speciaal voor mensen die al ervaring hebben met de Wim Hof Methode

Lichaamsbewustzijn in de whm

Verder met de Wim Hof Methode! Deze workshop is speciaal voor mensen die al ervaring hebben met de WHM en hun kennis en vaardigheden willen verdiepen. De dag staat in het teken van het ontwikkelen van een groter lichaamsbewustzijn in (en met) de WHM. Met een kleine groep gaan we verder met de ademhaling, koudetraining, fysieke oefeningen en mindset training.

Waarom lichaamsbewustzijn?

Lichaamsbewustzijn staat centraal in alle verschillende methodes die ik beoefen (van acrobatiek tot meditatie, van methodes voor persoonlijke groei tot verbetering van sportprestaties). Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en door bewuster te worden van de subtiele signalen die het lichaam aangeeft, kan je zowel je lichaam als je geest/mind beter begrijpen. Dit zorgt ervoor dat alles veel moeitelozer gaat. De WHM is een geweldige tool om beter lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Tegelijkertijd zorgt een beter lichaamsbewustzijn ook voor een enorme verdieping in het beoefenen van de WHM.

Wat ga je leren?

De essentie: spelenderwijs je lichaam en geest beter leren kennen.

  • Verdieping in de ademhalingsoefeningen: o.a. meer detail en variaties in hoe je de oefeningen kan doen (borst, buik, snelheid, intensiteit, neus, mond, etc.) en kan gebruiken (bijvoorbeeld om actief of juist rustig te worden)
  • Verdieping in de koudetraining: verschillende technieken en principes om met de kou om te gaan.
  • Wim Hof Yoga
  • Toepassing van de ademhaling voor sport of andere fysieke oefeningen
  • Uitgebreidere filosofie en fysiologie van de WHM.
  • Aanvullende ademhaling en bewegingsoefeningen die helpen met het aanleren en beoefenen van de WHM
  • Tools om de eigen training naar een nieuw niveau te brengen

Voor wie:

De workshop is voor iedereen die ervaring heeft met de WHM (zowel koudetraining als ademhaling) en minimaal een keer in een ijsbad is geweest of in buitenwater in de winter. De oefeningen kunnen op verschillende niveaus worden gedaan afhankelijk van de ervaring van de deelnemer. 

Meer over de workshop:

De workshop wordt op een prachtige locatie in het Groningse platteland gegeven. We zullen op een rustige en speelse manier door de verschillende oefeningen gaan. Door de kleine groep (maximaal 12), is er veel ruimte voor vragen en individuele aanwijzingen.

Praktische informatie:

Tijd: 10:00 – 17:30 (inloop 9:30)

Locatie: Ezinge, schoorsterweg 12 (ongeveer 20 km van Groningen)

Groepsgrootte: maximaal 12

Eten en drinken: De workshop is inclusief biologische lunch. Verder wordt er voor koffie, thee en lekkers gezorgd.

Voorbereiding: Doe in de weken voor de workshop dagelijks de ademhalingsoefeningen en douche dagelijks koud (af). Daarnaast kan je als extra oefening regelmatig je ademhaling en lichaam observeren (uitgebreidere info wordt na aanmelding toegestuurd).

Benodigdheden: Voor het ijsbad: Badkleding, handdoek,  slippers en eventueel een badjas. Voor de andere oefeningen: kleren waar je makkelijk in kan bewegen en ademen.