Unieke Workshop aan ZEE

Workshops NL

Exclusieve Workshop aan Zee

Als internationaal trainer draag ik niet alleen de theorie en praktijk van de Wim Hof Methode over. Hoe deze methode toe te passen in het dagelijks leven dat is waar het deze dag om draait.  

Onderzoek heeft uitgewezen dat uitzicht op zee direct het stressniveau vermindert. Wij hebben dan ook gekozen voor een unieke locatie direct aan het strand van Castricum. Onze gastheer/vrouw zorgt er voor dat het ons aan niks zal ontbreken deze dag.

In het eerste deel van de workshop komt de theorie aan de orde en zullen we enkele (ademhalings) oefeningen doen. In het tweede deel gaan we de koude blootstelling trainen door gebruik te maken van het ijsbad en de zee. We ronden af met een kleine maaltijd en elkaars gezelschap. 

Voor de workshop

Zorg dat je gegeten hebt voor de workshop want tijdens de workshop wordt er zo min mogelijk gegeten.  Het effect van de oefeningen is namenlijk het beste op een lege maag. 

12:30 Inloop
13:00 Start met FOCUS kennismakingsronde en persoonlijke ervaring
13:30: De methode uitgelegd en wat je er mee doet in het dagelijks leven
14:00: De ademtechniek(en) testen in de praktijk
14:45: Pauze
15:00: Adem sessie en experimenteren
15:45: pauze
16:00 IJsbad en voor de liefhebbers een duik in zee
16:45 Uitwisselen van ervaringen
17:00 Einde met soep, fruit en broodjes

Kleding

Zorg ervoor dat je comfortabele kleding meeneemt en badkleding. Het is geen verplichting om gebruik te maken van het ijsbad. Voor de zekerheid willen we je toch vragen badkleding mee te nemen. Tot nu toe is namenlijk bijna iedereen uiteindelijk het ijsbad ingegaan en het zou zonde zijn wanneer er je er later spijt van krijgt.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid rondom de trainingslocatie. Parkeren is betaald, dus neem voor de zekerheid contant geld mee. 

Oefeningen ter voorbereiding 

Een oefening ter voorbereiding is koud (af)douchen. Dit kan na de warme douche en kan rustig opgebouwd worden. Neem voordat je de kraan koud draait 5 rustige diepe ademhalingen en richt je aandacht naar binnen. Zodra de koude straal je lichaam raakt zal de ademhaling versnellen. Het doel is niet zo lang mogelijk er onder te kunnen blijven maar de ademhaling weer rustig te krijgen. Na een bepaalde tijd kun je zelfs warmte ervaren. Bouw rustig op in het begin (tot 90 seconden). 

Warme groet,

Daniel Kluken (ook op Facebook)
FitMe.nl
Danielkluken.nl

Location

Castricum aan Zee, Strand, Castricum, Netherlands