Unieke Wim Hof Methode workshop met Joren de Bruin

Joren de Bruin

Language :

What you get

50% discount on Fundamentals with the purchase of this activity.
Amsterdam - Herontdek jouw oerkrachten en ervaar de WHM direct in de diepte. Begeleid door ervaren internationale trainer.

Meer kunnen dan je zelf denkt, meer energie, minder stress, overwin angst, vergroot je zelfvertrouwen, ervaar diepe innerlijke rust, en verrijk je eigen mentale en fysieke vermogen: dat is voor mij de kern van de Wim Hof Methode.

            Door mijn positieve ervaringen met de WHM is het mijn missie geworden om deze eenvoudige en krachtige technieken te delen met iedereen die geïnteresseerd is. Met meer dan vier jaar aan bagage in het beoefenen van de WHM, mijn topsport verleden (veld- en zaalvoetbal), een bachelor in de toegepaste wetenschap en internationale ervaring in het overbrengen van deze technieken, blijf ik uitkijken naar het delen van de WHM met de wereld.

            In 2012 kwam ik in aanraking met deze methode nadat ik zelf geveld werd door een hernia. Na een periode van anderhalf jaar van alsmaar toenemende pijn, verlies van fysieke functies en uiteindelijk geen oplossingen meer vanuit de reguliere medische geneeskunde, voelde ik na één ontmoeting met Wim dat deze technieken mij zouden kunnen helpen. Nadat de technieken voor mij persoonlijk inderdaad super effectief waren, bleek het toepassen ook nog eens bijzonder eenvoudig.

            Na een maand in volledige samenwerking met lichaam en geest en middels het toepassen van de WHM, merkte ik dat de pijn afnam en kreeg ik mijn volledige bewegingsvrijheid terug. Iets wat tot op de dag van vandaag zo gebleven is. Een ervaring waarin ik beter leerde luisteren naar de signalen van mijn lichaam en hoe ik hiermee kon samenwerken. Ik overwon angsten, wist stress te verlagen tot een minimum, kreeg meer energie, verkorte het herstelproces van diverse blessures en vergrootte mijn mentale en fysieke uithoudingsvermogen. Het mooiste wat ik hier nog dagelijks uit meeneem is dat ik hier daadwerkelijk het gevoel en het vertrouwen uit heb gekregen om processen in mijn lichaam bewust te kunnen beinvloeden. Simpelweg door mijn geest, ademhaling en koude als instrumenten in te zetten.

Inmiddels heb ik Wim een jaar lang mogen ondersteunen tijdens zijn workshops, ben ik officieel instructeur, heb ik ervaring met het geven van workshops en het begeleiden van groepen tijdens internationale expedities in Polen en pas ik elementen van de WHM toe in mijn dagelijkse leven tijdens diverse (gezondheid) situaties. Een bijzondere leerweg vol nieuwe inzichten en nog steeds is die reis naar binnen iedere dag een verademing. Mijn enthousiasme om deze methode ook aan anderen te leren is alleen maar gegroeid.

                        Tijdens deze informatieve workshop in de prachtige Yogaschool Noord in Amsterdam, deel ik graag mijn kennis en ervaring, met ruimte voor persoonlijke aandacht, begeleiding, feedback en waarin vooral het direct zelf ervaren en toepassen van de Wim Hof Methode centraal zal staan. Op verzoek van velen begeleid ik de ademhalingssessies tegenwoordig met live-muziek, met instrumenten als de gitaar en hangdrum. Er zullen verschillende ademhalings- en concentratie technieken aan bod komen, die je na het volgen van deze workshop direct zelf thuis kunt inzetten. De dag zal worden afgesloten met de mogelijkheid tot het ervaren van een ijsbad, waarin je onder begeleiding en op gevoel tot diepe controle in jezelf kunt komen. Op gevoel het lichaam in, maak je eigen oerkrachten los en ontdek vanuit het plezier dat je veel meer kunt dan je zelf denkt!

Inhoud workshop

De workshop begint stipt om 14:00 en eindigt rond 18:30. Tussendoor is een pauze van zo’n 30 minuten. Zorg dat je op tijd bent :)!

 • Warm welkom
 • Mijn ervaring en kennismaking met de methode
 • Theoretische onderbouwing van de WHM (omtrent ademhaling, koudeblootstelling en mindset)
 • Ademhalingsoefeningen (met live-muziek)
 • Oefening om verzuring in de spieren tegen te gaan (met live-muziek)
 • Focusoefening ter voorbereiding op het ijsbad
 • Ijsbad (geheel vrijwillig en onder volledige begeleiding)
 • Delen ervaringen - afsluiting

Mogelijke resultaten

 • Meer energie
 • Het ervaren van diepe innerlijke rust
 • Verminderen van stress
 • Balans tussen lichaam en geest optimaliseren
 • Het tegen kunnen gaan van verzuring in de spieren
 • Bewust aansturen van het autonome zenuwstelsel in relatie tot het immuunsysteem
 • Je eigen geestelijke wil kunnen beïnvloeden
 • Leren samenwerken met de signalen van het lichaam
 • Verbeteren bloedcirculatie door het trainen van je bloedvatenstelsel
 • Verlagen van de stookkosten thuis ;)

Eventuele voorbereiding

 • Mocht je lichamelijke klachten of fysieke ongemakken hebben, contact mij graag van te voren om e.e.a. te bespreken
 • Je mag me van te voren en achteraf altijd mailen met vragen die je hebt (zie mail onderaan)
 • De ademhalingstechnieken werken het beste op een lege maag
 • Zelf een handdoek & badkleding mee

Last but not least: ik raad het aan om alvast te beginnen met koud af te douchen

Adres 

Yogaschool Noord
Nachtegaalstraat 157 (ingang via Havikslaan 20-22)
1021 EZ Amsterdam Noord
Email: info@yogaschoolnoord.nl
Tel: +31 (0)6 20 20 84 04  of  +31 (0)6 14 29 33 50

 

Kleding

Zorg ervoor dat je comfortabele kleding meeneemt en badkleding voor het ijsbad na afloop. Dit is niet verplicht maar zeker een aanrader. Mochten jullie al zeggen, dit doe ik niet, neem dan toch badkleding mee voor de zekerheid.

Lunch

Er zal fruit, koffie en thee klaar staan. 

Oefeningen voor de Workshop

Een oefening die je nu al zou kunnen doen ter voorbereiding op de workshop is het koud af douchen. Dit kan na de warme douche en hoeft helemaal niet lang te zijn. Probeer hierbij tot rust te komen door op je ademhaling te focussen. Diep in en ontspannen uit, nooit iets forceren.

 • Mocht je lichamelijke klachten of fysieke ongemakken hebben, contact mij graag van te voren om e.e.a. te bespreken
 • Bij zwangerschap is deelname niet mogelijk omdat we risico's willen vermijden
 • Je mag me van te voren en achteraf altijd mailen met vragen die je hebt (zie mail onderaan)
 • De ademhalingstechnieken werken het beste op een lege maag

Contactgegevens

Je kunt mij bereiken via het contact formulier onderaan mijn Instructeurs Profiel: https://www.wimhofmethod.com/instructor/jorende-bruin

* de workshop will be given in dutch, unless everyone agrees in English.